Mediacentrale

They see me rollin', they hatin'

Aileen

Iedere dag rollen ze hun kar door de gangen van de Peizerstate, de Mediacentrale of de Sylviuslaan; Anneke en Aileen vormen samen hét schoonmaakduo van Waarborg Vastgoed. Met hun goede humeur en werkplezier zijn ze niet weg te denken uit de panden van Waarborg. Moeder en dochter staan iedere ochtend rond half vijf op om op tijd op hun werk te verschijnen. Ik drink een kop koffie met ze in brasserie WAAR en luister naar hun verhaal. Het wordt een gesprek waar het plezier, de trots en de loyaliteit vanaf spatten.

Jong geleerd, oud gedaan

Je kunt wel zeggen dat Aileen het schoonmaken met de paplepel kreeg ingegoten. Niet zo gek dus, dat ze jaren later zelf ook in het schoonmaakvak zit. Ze vertelt: “Als klein meisje ging ik na schooltijd regelmatig met mijn moeder mee. Die werkte destijds in café het Binnenhof in Groningen. Daar vond ik het heerlijk om voor de grote spiegels van het café danspasjes te oefenen, terwijl mijn moeder het café schoonmaakte.”

Toen Aileen ouder werd, bleef ze aan moeders zijde. “Mijn moeder ging jaren later aan de slag voor Boelens Jorritsma, waar ze verantwoordelijk werd voor het schoonmaken van de kantoren van de Peizerstate. Ik hielp haar dan mee en had op die manier mijn bijbaantje.” Toen Waarborg Vastgoed het pand aan de Peizerweg aankocht, gingen ook Anneke en Aileen mee. “Waarborg werd daarmee klant van Argo. De Peizerstate was het eerste pand dat we schoonmaakten voor Waarborg. René was zo tevreden over ons, dat we al gauw werden gevraagd om ook de schoonmaakwerkzaamheden in de Mediacentrale op ons te nemen.”, vertelt Anneke.

De altijd goedlachse Anneke vertelt een verhaal.

Populair

In de Mediacentrale maken ze inmiddels niet alleen de algemene ruimtes schoon, maar zijn ze door een aantal bewoners ook gevraagd om kantoren schoon te maken. “Het contact met de bewoners van de panden is geweldig. Het schoonmaken zelf wordt op den duur een gewoonte, maar juist het contact met de mensen maakt ons werk zo geweldig. Doordat we iedere week meerdere keren aanwezig zijn, leer je mensen ook echt kennen”, vertelt Anneke trots. “Dat zorgt ervoor dat je een band opbouwt met de mensen; we kennen de meesten bij naam en maken hier en daar een praatje.” Ze worden dan ook door diverse bedrijven benaderd met de vraag om ook voor hen schoon te maken. Anneke lacht: “Dat doen we met alle plezier. Sterker nog, we hebben binnenkort nog ruimte in onze agenda voor nieuwe kantoren, want een van onze andere klanten stopt.”

BN’ers ontmoeten

Niet alleen de bewoners maken het werk zo leuk; Anneke en Aileen hebben in hun tijd bij Waarborg al diverse bijzondere gasten ontmoet. Van premier Rutte tot Frans Bauer en Jan Smit. “Dat is wel erg bijzonder hoor. Met name toen minister president Rutte langskwam. Alles moest natuurlijk brandschoon zijn en tja, daar waren wij voor verantwoordelijk. Toen was ik wel even zenuwachtig.”, grinnikt Anneke. “We hebben ‘m een hand gegeven en René vertelde over onze rol binnen de Mediacentrale. Nou, dan gloei je van trots! Een andere BN’er die we al een paar keer hebben ontmoet is Frans Bauer, zo’n ontzettend leuke man. Hij is hier al meerdere keren geweest en de vorige keer herkende hij ons zelfs. Dat is toch geweldig?!”

Verantwoord werken

Hoewel Anneke en Aileen beiden jarenlange ervaring hebben, kunnen ook zij nog steeds bijleren op hun vakgebied. Zo vertelt Aileen: “We zijn op dit moment bezig met een cursus, waar we binnenkort ook examen voor moeten doen. We leren hoe we verantwoord ons werk kunnen doen zonder ons lichaam teveel te belasten. We zijn immers de hele dag fysiek bezig. Als je een verkeerde houding aanneemt, dan kan dat grote gevolgen hebben voor je rug, nek en schouders.”

Familie

Waar menig moeder en dochter elkaar de tent uit zouden vechten als ze dagelijks met elkaar moesten samenwerken, hebben Anneke en Aileen daar totaal geen last van. “Natuurlijk zijn we het niet altijd met elkaar eens, maar we hebben nooit ruzie.” Dat is ook maar goed ook, want naast dat ze samenwerken, wonen de twee ook nog samen. “Uiteindelijk wil ik wel mijn eigen huisje”, vertelt Aileen, “maar dat is best duur om in je eentje te bekostigen. En ik ben nog jong!” Op de vraag of ze altijd in het schoonmaakvak blijft, antwoordt Aileen dat ze daar niet zeker van is. “Ik zou best nog een opleiding op het gebied van sport willen volgen. Ik vind het fantastisch om te sporten en ik zou andere mensen graag willen helpen als fitness instructrice. Maar voorlopig zit ik goed en vind ik mijn werk nog heel erg leuk.”

Niet alleen bij elkaar voelen de dames zich op hun gemak, ook de mensen van Waarborg maken het werk leuk. “Hoewel we officieel natuurlijk medewerkers zijn van Argo, zijn we helemaal opgenomen in de Waarborg familie. De mensen van Waarborg zijn als onze eigen collega’s”, vertelt Anneke. “Er is niemand die op je neerkijkt en iedereen is altijd in voor een praatje of een grap en een grol.”

Dankbaar en enthousiast

Het enthousiasme, het overduidelijke plezier en de dankbaarheid van Anneke en Aileen raken me. Menig kantoorklerk mag jaloers zijn op het werkplezier van deze dames.

Een paar weken later krijg ik een berichtje van Anneke: “Aileen en ik zijn geslaagd!” Deze dames zijn echt tot op het bot gemotiveerd om hun werk goed te doen, dat blijkt! Zoek je een goed en vrolijk schoonmaakduo om jouw kantoor brandschoon te houden, dan raden we je aan om contact op te nemen met Argo en Anneke en Aileen in te schakelen. Daarmee haal je niet alleen super enthousiaste en ijverige schoonmaaksters in huis, maar ook nog eens hele kundige én gecertificeerde dames.

Het kantoor is schoon. Even afblussen.
Mobiele versie afsluiten