Op fietse Fietsen en frietjes eten voor een beter milieu

Dat het klimaat de afgelopen vijftig jaar behoorlijk is veranderd, dat weten de opa’s en oma’s van nu maar al te goed. Om een statement te maken fietsen een aantal van deze bezorgde grootouders deze week daarom in vier dagen van Den Haag naar Groningen. Dat doen ze niet voor zichzelf, maar om te laten zien dat ze zich zorgen maken over de wereld waarin hun klein- en achterkleinkinderen opgroeien. Waarborg draagt dergelijke initiatieven een warm hart toe en heeft daarom aan de finish in Groningen een warm welkom geregeld. Ook fietsen een aantal van onze collega’s mee in deze fietstocht voor duurzame energievoorzieningen.

Meer actie

Met de actie ‘Grootouders voor het Klimaat’ wil organisator Urgenda het thema klimaatverandering op de agenda krijgen. Volgens de organisatie zouden het klimaat- en energiethema voor alle politieke partijen de allerhoogste prioriteit moeten krijgen. Tijdens de route – die van Den Haag, via onder andere Leiden, Weesp, Almere en Lelystad naar Groningen loopt – bezoekt de groep diverse duurzaamheidsinitiatieven.

De fietstocht

De fietstocht is vandaag – op Duurzame Dinsdag – gestart en duurt in totaal vier dagen. Per dag wordt rond de 70 à 80 kilometer afgelegd. Deelnemers kunnen de volledige tour meefietsen, maar ook kiezen voor één of meerdere etappes. Waarborg fietst op de laatste dag mee. De groep start dan in Beilen en fietst via Assen en Haren naar de Mediacentrale, waar de biologische Friet van Piet klaarstaat.

De fietsers krijgen naast een fijne portie biologische friet een gezonde smoothie aangeboden van de dames van WAAR. Zo kunnen ze het laatste gedeelte van de fietstocht vol energie afronden!

in Blog