Bedrijf uitgelicht Dizain - design op zien Grunnegs

Oerkracht, dat klinkt… beestachtig mooi! Getriggered door de prikkelende volzinnen op hun website én door de bijzondere inrichting van hun kantoor, gingen we bij Dizain op bezoek.

Dizain, wat doen jullie precies?

René Blokzijl, managing partner van Dizain, legt ons uit: “Dizain is een strategisch en creatief merkenbureau. Dat betekent dat we bedrijven en merken helpen te ontdekken wie ze zijn en dat vervolgens doorvertalen naar communicatie, symboliek en gedrag.” Ah, dat is die oerkracht dus! “Juist!”, bevestigt René. “Wij bedenken merknamen en ontwikkelen visuele identiteiten, creatieve concepten, communicatiemiddelen en activatiecampagnes voor onze klanten. Dat doen we voor zowel online als offline kanalen en zowel in beeld als in tekst. Zo hebben we vormgevers en digital designers in dienst, maar ook strategen, contentmarketeers en projectmanagers. Dat geeft ons de mogelijkheid om werk af te leveren dat onderscheidend is. En tja, dat zorgt er dan weer voor dat merken écht aantrekkelijk worden en klanten echte fans worden.”

De oerkracht van de Mediacentrale

Dizain is een bewoner van het eerste uur en elf jaar later werken de Dizainers nog steeds met veel plezier in het media- en ICT-hart van Groningen. Een plek met een goede oerkracht dus. René: “Ja, het bruist hier in de Mediacentrale. Het is een plek vol creativiteit, waar bovendien veel bedrijven zijn gevestigd die werkzaam zijn in de creatieve sector. Dat is voor ons een belangrijke reden om hier te zitten. Bovendien ligt de Mediacentrale op een mooie en centrale plek in de stad én aan het spoor. Daar zijn we heel gelukkig mee!”

Dizain

Nou René, wij zijn ook gelukkig met Dizain. Wat een prachtkantoor hebben jullie. Van een boomhut middenin het kantoor – waar je je even kunt terugtrekken als je rustig en geconcentreerd wilt werken – tot een Zwitserse alpenweide waarbij je direct het gevoel krijgt dat je met je collega’s ‘op de hei’ zit. Het ingebouwde Zwitsers chalet, de koekoeksklokken, de roodgeblokte tafelkleedjes en de mogelijkheid om lekker met je voetjes in het (kunst)gras te vergaderen moeten toch wel zorgen voor een heleboel creativiteit en inspiratie. “Dizain is een bijzondere club en veel meer dan een plaats om ons werk te doen. We vinden het belangrijk dat we met plezier naar ons werk gaan. De werkplek is daarin zeer bepalend en daarom doen we er alles aan om onze medewerkers zich thuis te laten voelen. Dat komt de creativiteit alleen maar ten goede en daar zijn onze klanten bij gebaat.”

Merken die hun oerkracht ontdekten

Maar… wie zijn die klanten eigenlijk? Welke merken mochten samen met Dizain op zoek naar hun oerkracht en maken nu dagelijks gebruik van de prachtige visuele en tekstuele producties van dit bijzondere bedrijf? Niet de minste, kunnen we je vertellen. Van landelijke corporates als Randstad en de KNSB tot Groningse organisaties en bedrijven zoals Het Groninger Landschap en de Hanzehogeschool. Een portfolio om trots op te zijn. “Een team is zo goed als zijn laatste wedstrijd”, grijnst René. Helemaal mee eens, René. En die wedstrijd, die hebben jullie lekker gespeeld!

Dizain
in Blog