Mediacentrale

Belhamels in een oude energiecentrale

Voys-HQ-Mediacentrale

Het hippe kantoor van Voys in de Mediacentrale.

Zakelijk telecomaanbieder Voys bewoont al zo’n 9 jaar lang de Mediacentrale. Deze kleurrijke en bonte groep ‘belhamels’ zorgen voor veel levendigheid in de voormalig energiecentrale. Het is een bedrijf dat compleet anders tegen werk en klantenservice (klantgeluk in hun eigen bewoordingen) aankijkt dan de gevestigde orde en daardoor jaar op jaar een gigantische groei doormaakt. In dit blog maak je kennis met de rebelse ‘belhamels’ die de telecommarkt radicaal aan het verbeteren zijn.

Online telefooncentrale

Tien jaar geleden ontwikkelde Mark Vletter, eigenaar en oprichter van Voys, samen met zijn studiegenoten een online telefooncentrale. Het afstudeerproject van de studenten werd begeleid door onderzoeksorganisatie TNO en bleek achteraf de eerste online telefooncentrale ter wereld te zijn. Mark zag als enige van zijn medestudenten heil in het voortzetten van het project en zo ontstond Voys. De jaren erop bestonden voornamelijk uit ‘prutsen met techniek’. De telefooncentrale die de mannen hadden ontwikkeld was puur technisch en allesbehalve gebruiksvriendelijk. In de jaren erna slaagde Vletter erin om zijn telefooncentrale en de bijbehorende diensten steeds verder uit te breiden én gebruiksvriendelijker te maken. Dat bleef niet onopgemerkt en al gauw groeide het bedrijf als kool.

Een fijne werkplek is meer dan een goede bureaustoel en een verstelbaar bureau.

Voys in 2016

Anno 2016 is Voys één van de meest succesvolle bedrijven in de stad Groningen en staat het bedrijf niet alleen bekend om haar vernuftige telefooncentrale voor bedrijven. Het bedrijf heeft namelijk een zeer bijzondere organisatiestructuur zonder managers, bazen, chefs of andere leidinggevende posities. Hoe dat kan? Bij Voys is iedereen de baas over zijn eigen werkzaamheden. Om dat te kunnen faciliteren en de verantwoordelijkheden goed af te bakenen, werkt het vooruitstrevende bedrijf met ‘rollen’ in plaats van functies. Vervul je een rol binnen de organisatie, dan heb jij de volledige autoriteit over die rol. Je beslist zelf welke keuzes je maakt binnen die rol, maar draagt er evengoed verantwoordelijkheid voor af richting je collega’s. Wil je meer weten over dit bijzondere organisatiemodel dat holacracy wordt genoemd, dan kun je het beste even neuzen in hun medewerkerhandboek: een boekje waarin de werkwijze en het gedachtegoed van Voys op een prachtige manier wordt omschreven. Een absolute ‘must read’.

Voys & Waarborg

Dick Wierenga is adviseur bij Voys en in zijn rol als ‘facilitair huisvester’ verantwoordelijk voor de huisvesting van Voys. Hij vertelt: “De oude elementen van de voormalig energiecentrale geven de Mediacentrale iets industrieels en tegelijkertijd karakteristieks. Het bruist hier. En hoewel er niet overdreven veel synergie is tussen de verschillende bedrijven, heerst er wel een goede energie. Daar hebben we als Voys zijnde heel veel aan te danken.”

De communicatie met Waarborg Vastgoed is prettig. De lijntjes zijn kort en er wordt snel actie ondernomen.Dick Wierenga

Overleg in een fijne omgeving.

Trots

Waarborg is er trots op een bedrijf als Voys te mogen huisvesten. Het bedrijf is namelijk een van de vele voorbeelden van succesvolle, snelle ICT-groeiers die hun oorsprong in de Mediacentrale vinden. De snelle groei heeft de Groningse telecomaanbieder onder andere te danken aan het feit dat ze heel goed begrijpt wat je moet doen voor een goede klantrelatie. Niet alleen moet je heel goed naar je klanten luisteren; ook het op een open manier communiceren over de (on)mogelijkheden zorgt ervoor dat je de service weer écht persoonlijk maakt. Dat persoonlijke is ook wat Dick prettig vindt aan het contact met Waarborg: “De lijntjes zijn kort, er wordt goed naar je geluisterd en indien nodig wordt er snel actie ondernomen.”

Andersom is Waarborg ook erg blij met een bewoner als Voys. Zo hebben de belhamels van Voys bijvoorbeeld een bijzonder goed gevoel voor kantoorarchitectuur en begrijpen ze dondersgoed dat een fijne werkplek meer is dan een goede bureaustoel en een verstelbaar bureau. De kantoorruimtes van de telecomaanbieder zijn om door een ringetje te halen en weerspiegelen exact wat het bedrijf zelf ook is: kleurrijk, open en toegankelijk. Van karakteristieke chesterfield banken tot een lange, gezellige eettafel waar je met wel 20 man aan kunt zitten; je voelt je de huiselijke sfeer bij Voys. Toch is er maar één ding dat het écht aangenaam maakt bij Voys en dat de mensen die je van alle kanten koffie, thee, water of zelf lunches aanbieden als je een bezoek aan ze brengt. Met recht kunnen we daarom ook zeggen: een prachtbedrijf in een prachtpand!

Mobiele versie afsluiten